8. maaliskuuta 2012

Lilat synttärit: Koristeita juhliin

Keskiviikko jo! Vaikka onkin tullut askarreltua joka päivä jotain synttäreitä varten, tuntuu, että arkipuuhat vievät kyllä suurimman osan ajasta ja kaikkeen menee tottakai aina suunniteltua kauemman aikaa! Eli hieman kuten ennakoin, aika tulee olemaan tiukalla valmistelujen kanssa. Tehdään mitä ehditään ja puhallellaan sitten lopuksi talon täydeltä ilmapalloja tunnelmaa luomaan :)

Tässä kuitenkin pari ideaa, joista ehdin nappaamaan kuvat.

Rypytetty kreppinauha


Asettele kolme eriväristä kreppinauhaa (tai kreppipaperista leikattuja 4 - 5 cm suikaleita) vierekkäin niin, että keskeltä ommeltaessa ommel osuu samalla kertaa kaikkiin kerroksiin. Ompele ne koneella rypyttäen.  

 Näitä voi käyttää mihin tahansa koristeluun, tuolin selkämyksestä oven karmeihin tai vaikka kehykseksi päivänsankarin kuvan ympärille!

Kolme kreppinauhaa ommellaan yhteen rypyttäen.


Numerokoriste


Tähän tarvitset:

pahvia tai kapalevyä
kreppinauhaa
(tai kreppipaperista leikattuja suikaleita)
liimaa

Leikkaa puukolla tai saksilla pahvista haluamasi numero (tai kirjain).

Levitä pahvin keskiosaan liimaa ja rypytä kreppinauhaa (tai -paperisuikaleita) sormin, samalla keskeltä nauhaa liimaan painellen niin, että se jää kiinni pahvipohjaan. Etene pikkuhiljaa, lisää liimaa kymmenisen senttiä kerrallaan, ettei se ehdi kuivumaan liiaksi. Tässä ei juurikaan ole väliä, mihin suuntaan liimailee, lopputulos on kuitenkin sama. Liimaa kuitenkin mahdollisimman tiheään, jotta pahvi peittyy kokonaan.

Kun olet liimannut koko numeron keskiosan, jatka samoin reunoille. Kuten kuvassa, voit käyttää reunoihin toista väriä tuomaan hieman lisäväriä. Rypytetty nauha saa hieman "roikkua" reunojen yli, jotta reunat peittyvät kokonaan ja numeroon tulee muhkeutta. 

Lisää numeroon halutessasi somisteita, tähtiä, kukkia, ympyröitä tai vaikka juhlaan sopiva hauska kuva.

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Ihania värejä ja tosi hyviä ideoita!! Meillä menee aina myös ihan viime tinkaan kaikki järjestelyt, mutta se on vaan elämää. Lapsiperheessä on sitä touhua muutenkin koko ajan yllin kyllin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Violetti eri sävyineen on ollut Stellan lempiväri jo vuosia, eli mieleinen päivänsankarille. Ja niinhän se näyttää olevan, tulee tehtyä nykyään viime tingassa... Kaikkea suunniteltua ei tällä viime hetken -tekniikalla kyllä saa aikaan, mutta näköjään kaikki aina jotenkin sumpliintuu :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...