27. maaliskuuta 2012

koooot-kot-kot-kotKangaskanoihin ja -tipuihin tarvitset:
kangasta 
nestemäistä tärkkiä
silhuetti kuvan
sakset
tyhjän munakennon
vihreää silkkipaperia1. Koveta valitsemasi kangas nestemäisellä tärkillä. Tähän tarkoitukseen toimivat parhaiten ohuet kankaat, tiput on tehty juutista. (Kokeilin tärkätä neuletta, mutta tähän tarkoitukseen se on liian leprua, eikä silhuetti pysynyt pystyssä.)
2. Kokeilin muutamaa eri tekniikkaa miten kankaan saa parhaiten tärkättyä. Paras ja nopein tapa on kaataa nestettä astiaan ja upottaa kangas sinne. Puristele extra tärkki kankaasta ja nosta se muovin päälle kuivumaan. Varaa  kuivumiseen aikaa useampi tunti tai yön yli.
3. Piirrä haluamasi silhuetti. Löysin tämän mallin googlaamalla "chick silhouette". Voit tulostaa löytämäsi silhuetin tai piirtää ääriviivat tietokoneen ruudun läpi paperille. 
4. Kun kangas on kovettunut, leikkaa tiput saksilla irti (älä kuitenkaan käytä parhaita kangassaksia, ne tylsistyvät!)5. Leikkaa munakennosta tuki. Tee keskelle viilto.
6. Laita tipu seisomaan viiltoon.
7. Leikkaa ruoho vihreästä silkkipaperista.
8. Liimaa se pohjaan kiinni.


Kanaemo on tehty samalla tyylillä. Kankaana on ohut neule.

(Pari päivää myöhemmin kanaemo väsähti ja kellahti kumoon. Tarvittiin vähän lisätukea pitämään se pystyssä. Tästä nyt oppineena, niin kauniita kuin nämä neuleet ovatkin, eivät ne oikein sovellu tähän tarkoitukseen.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...