4. kesäkuuta 2012

Inspiraatioita - Säilytysratkaisuja askarteluun

Viime viikkoina on tullut varsin selväksi, että minun on järjestettävä kaikki askartelu- ja ompelutavarat sotilaalliseen järjestykseen, tai epätoivo saa vallan ja näpertelyinto loppuu siihen. Tilan puutteessa olen varastoinut näitä tavaroita ympäri taloa komeroihin ja laatikoihin, minne on mitäkin mahtunut parhaiten milläkin kertaa ja alan pikkuhiljaa menettää järkeni, koska mitään ei koskaan löydy sillä hetkellä, kun sitä tarvitaan.

Kruisailin Pinterestillä inspiraatioita etsimässä, sillä budjetti ei päätä huimaa, eikä tilaakaan juuri ole. Tämä askartelupaikka ratkaisuineen saisi olla myös kivan näköinen siksi, että aion raivata tämän tilan itselleni olohuoneen nurkkaan. Huonekaluhankintojakin siis pitää tehdä jossain vaiheessa, mutta alkuun pääsee kyllä haalimalla kokoon säilytysrasioita, koreja tai purkkeja kaikelle pikkutilpehöörille, jota näköjään on kertynyt vuosien aikana nurkkiin aikamoinen määrä. Pienen pientä askartelushoppailuholistin vikaa kai ;)

Ideoita miten pitää nauhat ja langat järjestyksessä: 

1 2 3 4


Värikäs pikkutavara lasipurkkeihin ja magneettirasioihin.
Tuo matkalaukkuidea on tosi hauska. Linkin kautta voi käydä kurkkaamassa englanninkieliseltä sivustolta, miten se on tehty.

5 6 7 8 

Ja ah, lopuksi vielä omat pahimmat paheeni, eli paperit. Olen silmäillyt näitä Ikean laatikostoja "sillä silmällä" jo jonkun aikaa (kuva 9). Niissä pysyisivät sekä kartongit, että jo valmiit työt hyvässä järjestyksessä. Entäpä paperijämät lehtikoteloissa. Fiksua! Myös muovipussiteline lahjapapereille on tosi hyvä idea. Eipä ole tullut mieleenkään! Matka Ikeaan taitaa olla paikallaan...

Kuvassa 12 on muuten järjestetty kankaat laatikkoon pahvin avulla niin, että kangas on taiteltu pahvin ympärille ja laitettu pystyyn laatikkoon. Näin kaikki kankaat ovat näkyvillä ja helposti löydettävissä. 


 9 10 11 12

 Eiköhän näillä ideoilla pääse jonkinlaiseen alkuun.
Jos teillä on hyviä ideoita askartelumateriaalien tai -työkalujen säilytykseen,
kertokaa ihmeessä, kaikki ideat ovat tällä epätoivon kynnyksellä tervetulleita!


2 kommenttia:

  1. Mahtava postaus... Nyt klikkailenkin tästä seurailemaan turinoitasi jatkossa.
    t. tee-se-itse-täti. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...