12. lokakuuta 2011

Synttärihumua - SilkkipaperipallotSyntymäpäiviin valmistautuminen jatkui tänään silkkipaperipalloilla.
Nämä ovat tosi helppoja tehdä, eikä niiden tekemiseen tuhraannu mahdottomasti aikaakaan. Lopputulos on kuitenkin tosi vaikuttava. Varsinkin, jos palloja tekee useampia, kuten meilläkin on tarkoitus.


Tarvitset:
silkkipaperia
sakset
siimaa tai lahjanarua


1. Aloita taittelemalla 10 silkkipaperiarkkia n. 3 cm taitoksin haitariksi. Mitä isompi paperi, sen isompi pallo. (Jos teet pienempiä palloja, esim. puolikas silkkipaperi, arkkien  määrää voi, ja kannattaakin, vähentää 5-6 arkkiin.)

2. Pyöristä haitarin molemmat päät saksilla varovasti leikaten.

3. Taita haitari kahtia, jotta näät missä keskikohta on.
Solmi keskikohtaan tukevasti siima tai lahjanaru
ja jätä pituutta siimaan/nauhaan sen verran, kuin tarvitset ripustamiseen. 


4. Aloita pallon muodostaminen ensin levittämällä yksi puoli haitaria auki ja sen jälkeen irrottamalla kevyesti, paperia repimättä, silkkipaperikerrokset toisistaan ja kohottamalla niitä kauniisti pallon muotoon. Voit kevyesti vetää ja suoristaa "terälehtiä," mutta varo vetämästä liian lujasti, silkkipaperi repeää helposti.

5. Toista toinen haitarin pää samoin kuin kohdassa 4.

Voilá!
Pallo on nyt valmis ripustettavaksi.
Voit käyttää palloja myös pöytäkoristeluun tai vaikka seinälle.

Vinkki: Voit tehdä näitä myös etukäteen juhlia varten, mutta silloin ne kannattaa säilyttää haitarina (tee vain kohdat 1-3) ja avata palloksi vasta juuri ennen juhlia, etteivät rypisty ja lätsähdä säilytyksessä.


8 kommenttia:

 1. Mahtavaa, kiitos tästä ohjeesta. Näitä täytyykin tehdä seuraaville synttärijuhlille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Näillä saa kyllä luotua tosi hyvin juhlatunnelman.

   Poista
 2. Tällaista ohjetta etsinkin!
  Kiitos, tulin myös vastavierailulle.
  Aikoinaan anoppini kanssa tehtiin näitä sekä omiin häihini että ystävän häihin: ja paljon. Nyt sitten ruoesin miettimään, että miten näitä tehtiinkään, kun ne ovat kuitenkin niin näyttävän näköisiä! Melkein jo soitin anopille, että vieläkö hän muistaa, mutta sinä ehdit ensin :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ohjeilla on käyttöä :) Nämä ovatkin tosi kyllä tosi kauniita hääkoristeina!

   Poista
 3. Kiitos!! Meilla naita tehtiin ihan urkalla ja niin hienolta naytti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän, sen upeampi! Ainoa ongelma näiden kanssa on se, ettei malttaisi heittää niitä pois, kun ovat niin kivan näköisiä ;)

   Poista
 4. Kiitos ihanan selkeästä ohjeesta ja etenkin vinkistä, "Voit tehdä näitä myös etukäteen juhlia varten, mutta silloin ne kannattaa säilyttää haitarina (tee vain kohdat 1-3) ja avata palloksi vasta juuri ennen juhlia, etteivät rypisty ja lätsähdä säilytyksessä." Kerkesin meinaan jo kauhistella, että miten ihmeessä saan pallot säilymään ehjinä ja nätteinä, jos haluan askarrella palloja hyvissäajoin ennen käyttöpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :)
   Olen tehnyt palloja monesti puolivalmiiksi, ja availlut pikkuhiljaa juhlapäivän lähestyessä. Pallot säilyvät parhaiten lyhyen säilytyksen, jos saat ne roikkumaan jostain (esim. verho- tai muusta tangosta). Muistuttaisin kuitenkin, että avaat pallot hyvissä ajoin, eikä ihan viime tingassa, sillä niiden avaamiseen menee yllättävän paljon aikaa, varsinkin, jos niitä on paljon ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...