6. huhtikuuta 2012

Pääsiäiskorit


Toisinaan on vaikea muistaa, miten eri tavalla Suomessa vietetään pyhiä kuin täällä. Täällä nimittäin arki jatkuu vielä lähes normaalisti pitkäperjantaista huolimatta. Toinen pääsiäispäiväkin jää huomioimatta, eli lyhyen kaavan mukaan juhlitaan. Lapsilla sentään alkoi tästä päivästä reilun viikon mittainen kevätloma, Spring Break. Jospa sen kunniaksi vaikka päästäisiin pikkuhiljaa pääsiäistunnelmiin, jotka ovat olleet, harmi kyllä, hieman hakusessa tällä kertaa...

Vaikka teillä pääsiäisen vietto onkin jo täydessä vauhdissaan, voi vielä näin viime hetkelläkin valmistaa pääsiäiskorin, tai vaikka kaksikin, sunnuntaiksi! Tässä ohjeet sen tekemiseen.
Taittele ja leikkaa kartonki tai skräppäyspaperi kuvan mukaisesti. Mitä isompi kartonki, sen isompi kori. Korin reunojen korkeus riippuu siitä, miten paljon varaa reunoille jää taiteltaessa.1. Nosta taitetut reunat ylöspäin ja taita laatikoksi niin, että keskimmäinen reuna jää korin sisäpuolelle.
2. Liimaa reunat keskipalaan ja toisiinsa kiinni. Toista sama toisella puolella koria.
3. Nyt sinulla on valmis laatikko. Leikkaa kartongista suikale ja kiinnitä se kahvaksi korin molemmin puolin saumakohtaan niittaamalla. Voit myös liimata kahvan kiinni, mutta tee se huolella, jotta kahva on tukevasti kiinni.
4. Valmista paperihaitari alla olevan ohjeen mukaan ja lisää pupu, muu koriste tai tarra sen päälle. Liimaa paperihaitari korin etureunaan. Voit myös koristella koria muuten, esim. yläreunan paperiteipillä, kuten tässä.


PAPERIHAITARI


1. Taittele kaksi paperisuikaletta (tai yksi pitkä suikale) haitariksi. Käytin tähän kaksi n. 3 x 15 cm suikaletta.
2. Liimaa suikaleet yhteen ja trimmaa saksilla taittelussa mahdollisesti syntyneet epätasaiset reunat.
3. Liimaa ympyräksi.
4. Paina ylimmäinen reuna kokonaan keskelle, jolloin paperi levittyy ympyrän malliseksi haitariksi. Lisää keskelle liimaa, jotta haitari pysyy kiinni. Tässä kohdassa kannattaa painaa ulkoreunoista haitarin keskustaan päin, kunnes liima tarraa paperiin ja pitää haitarin kiinni.
Vinkki! Voit liimata nurjalle puolelle  pienen palan paperia. Sen avulla haitari on helpompi kiinnittää.Lisää muutama pääsiäismuna tai muu yllätys koriin ja pääsiäiskori on valmis!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...