25. maaliskuuta 2013

Kirsikankukkia kotiin


Vihdoin palmusunnuntain kunniaksi meilläkin päästiin pääsiäisaskartelun makuun virpomisvitsoja tehden. Kun tytöt tekivät höyhenin koristellut vitsat, minä innostuin tuomaan kevättä kotiin kukkaoksia tekemällä. Ulkona onkin vielä kyllä niin kylmä, ettei tunnu oikein keväältä. Kirsikankukatkin kukkivat yleensä vasta huhkikuun loppupuolella, mutta meilläpä ne kukkivat jo nyt maljakossa!

Nämä kauniit oksat syntyvät nopeasti ja ilman sen kummempaa taitoa. Tarvitset vain silkki- tai kreppipaperiympyröitä, -lehtiä ja liimaa, sekä muutaman oksan.


Leikkaa pinkistä, vaaleanpunaisesta ja valkoisesta paperista n. 8 cm ja 6 cm ympyröitä ja pieniä lehtiä vaaleanvihreästä paperista, jos haluat kukkiin lehdet. Tässä ei todellakaan haittaa, vaikka ympyröistä ei tulisi saman kokoisia tai suorareunaisia, vaan epätasaisuus oikeastaan auttaa saamaan kauniimman lopputuloksen.

Laita kaksi tai kolme erisävyistä, samankokoista ympyrää päällekkäin, rutista keskeltä yhteen ja pyöräytä kiinni. Rypytä vaaleanvihreä paperilehti syntyneen kukan toiselle puolelle niin, että kulma jää hiukan pystyyn. Lisää tippa liimaa, rutista kaikki yhteen pohjasta ja liimaa oksaan kiinni.


Toista, kunnes sekä pieniä nuppuja, että kukkia on oksilla tarpeeksi. Näin pääsiäisen aikaan joukkoon  tai maljakon reunalle voi lisätä muutaman tipun, tai oksille ripustaa koristemunia tuomaan pääsiäistunnelmaa. Paras juttu on, että näitä "vitsoja" voi pitää maljakossa vielä kauan pääsiäisen jälkeenkin!
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Ulkona sataa räntää, mutta ainakin meillä on soma maljakollinen kevättä täällä sisällä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...