6. kesäkuuta 2012

Vanhasta uutta: Pieni lahjarasiaTämän päivän pikkuaskartelu syntyy mistäpä muusta kuin vessa- tai talouspaperirullasta. Kierrättäen kaunista siis! Tiedäthän ne hetket, kun tarvitset pienen lahjalaatikon, mutta sellaista ei juuri ole. Pikkuvaivalla voit tehdä sen itse ja materiaalitkin löytyvät kotoa. Tarvitset vain paperirullan, liimaa ja väripaperia. Väripaperiksi käy askartelupaperi, lahjapaperi, skräppipaperi yms. Sanomalehtipaperikin on hauska idea!


1. Käytä vessapaperirullaa tai leikkaa talouspaperirullasta haluamasi kokoinen pala. Huomioi, että päätytaitoksiin menee n. 1/3 rasian pituudesta.

2. Litistä rulla. Käytä apuna esim. viivotinta, jotta saat terävät reunat.

3. Leikkaa väripaperista rullan kokoinen pala tai mielellään vaikka hieman isompi. Ylimääräiset on helpompi leikata pois, kuin harmitella vajaaksi jäänyttä paperia. Jätä ainakin sentti varaa niin, että liitoskohta jää päällekkäin. Liimaa paperi rullaan kiinni. Liitoskohta kannattaa jättää rullan taitetun reunan kohtaan, niin lopputuloksesta tulee siisti. Liimaa reunat ja liitoskohta hyvin, jotta paperi ei lähde aukeamaan. Suosittelen liimaukseen liimapuikkoa tai sprayliimaa.

4. Kaarevaa astiaa tai kantta apuna käyttäen, paina esim. sukkapuikolla tai kynänkärjellä (josta ei tule mustetta) pyöreä jälki molempiin päihin. Käännä ja toista samoin toisella puolella. Painojälkien avulla reunat on helppo taittaa sisään.


Tässä valmis rasia reunat taitettuna. Juuri sopiva pienimmille lahjoille!
Halutessasi, lisää nauha tai rusetti koristeeksi.8 kommenttia:

 1. Hei!
  Tämä on taas todella kiva idea!Kiitos!Ihana kun jaksatte tehdä noita ohjeita usein..

  Ihania kesäpäiviä!

  p.s onko teillä tarkoituksella se robottiesto päällä, se hidastaa kommenttien jättämistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä kiva kuulla, että ohjeet ovat mieluisia! Kiitos palautteesta myös tuon robottieston suhteen. Poistimme sen nyt, jotta kommentointi sujuisi mutkattomammin :)

   Ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 2. Vitsi, eipä ole tullut aijemmin ajateltua tällaista kierrätyspakettia. Hyvä vinkki ja selkeä ohje, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Toivottavasti innostut kokeilemaan!

   Poista
 3. Todella kaunis rasia! Olen vain kartongista värkännyt noita (kaverin häihin miljoonia...), mutta tuota vessapaperirullaa ei ole hoksannut kokeille.

  Robottieston poisto on kyllä hyvä parannus, ne saa välillä lämpötilaa niin kohotettua, minusta niissä on nykyään vieläkin hankalammin tunnistettavia ne merkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toisinaan niitä robottieston merkkejä ei tunnista ollenkaan, eikä kyllä jaksa kokeilla montaa kertaa...

   Kartongista saakin kauniit rasiat, mutta vaihtelu virkistää, vai mitä? ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...