13. kesäkuuta 2012

Ensiapua pikkupussissa


Heti ilmojen lämmetessä huomaa, kuinka tuleekin taas tarve laastareille ja muille ensiaputarpeille. Joko uudet sandaalit hiertävät rakon kantapäähän, lapset kaatuvat pyörällä tai liukastuvat polvilleen kirmaillessaan ympäri pihaa tai joku onneton joutuu hyttysparvien valtaamaksi. Näin tälläisen pikkupussin Pinterestillä ja ompelin omien kaavojen mukaan pienen pussukan ensiaputarvikkeille, joka on tarpeeksi pieni mukana kannettavaksi ja punaisen ristin ansiosta helppo löytää kassin pohjalta.

Koska inspiraation iskiessä tämän hätähousun piti saada pussukka valmiiksi samantien, ainut punainen kangas, mitä minulla oli, oli fleece-kangasta. Olisi kyllä tullut kivamman näköinen, jos olisi tehnyt tuon ristin huovasta, mutta siitä tuli nyt tälläinen tällä kertaa. Ehkä innostun tekemään vielä toisen jonain päivänä.


Ohjeet sisältävät n. 1 cm saumanvarat.

1. Leikkaa kankaasta kaksi n. 13 cm x 16 cm palaa.

2. Leikkaa valkoisesta kankaasta n. 8 cm neliö
ja punaisesta huovasta tai fleecestä siihen sopiva risti.
Ompele risti valkoiseen kankaaseen koneella tai käsin tikaten.

3. Ompele kankaaseen ommeltu risti pussin etukappaleen oikealle puolelle kiinni. Muista taittaa reunat sisään. Ompele pussipalat oikeat puolet vastakkain pussiksi niin, että yläreuna jää auki. Päärmää yläreuna tai tee yksinkertainen taitos ja ompele yläreunaan nauhaa, kuten kuvassa. Jos olet laiska, kuten minä, lisää lopuksi pala tarranauhaa tai neppari. Tai ompele yläreunaan vetoketju. Jos päädyt vetoketjuun, se kannattaa ommella etu- ja takapalan yläreunaan jo ennen kankaiden pussiksi ompelemista.

Täytä laastareilla, kortisonivoiteella, allergia- tai päänsärkylääkkeillä,
tai muilla ensiaputarvikkeilla!2 kommenttia:

 1. Hei ihana!
  Itsellä kun ei ole konetta, niin taidan vaan kasata johonkin valmiiseen pussiin.
  Tälläinen on kyllä hyvä mukana mihin sitä meneekään, kun on 2v. ja 4v. pojat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, hyvä idea, ompelet ristiosan käsin johonkin toiseen pussiin! Eikö vaan olekin niin, että aina, kun laastareita yms. ei ole mukana, niitä tarvitaan. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...