9. huhtikuuta 2012

Takapihan kuulumisia

Taannoin maaliskuussa tehtailin reilut sata sanomalehdistä tehtyä istutuspurkkia. Osa taimista alkaa olemaan istutusvalmiita, toiset jäävät vielä odottamaan vuoroaan. 
Tulppaanit kukkii (oravat käyvät herkuttelemassa ja napsuttelevat kukat irti varsista sitä mukaa kun ne aukeaa) voikukat ovat kans vallanneet nurmikkoalueen. Ei minua voikukat haittaa, onpahan ainakin jotain väriä muuten aika ankeassa betonipihassa. Ja kun ruoho ei kasva taitaa ainut vihreä vaihtoehto olla rikkakasvit!
Etanoita on joka paikassa, enkä oikeen tiedä, että pitaiskö ne jättää omaan rauhaan vai vaivihkaa viskata naapurin puolelle.
Pikkulinnut lauloivat pesänrakennus puuhissaan ja viereisessä kerrostalossa joku ärjyi puhelimeensa niin, että ihan posket alkoivat punoittaa sitä kuunnellessa. Naapuri toiselta puolelta harjoitteli jazz-bändinsä kanssa ja kaiken tämän äänen vaimensi Brooklynin ikuinen ja ihan loppumaton liikennemelu.

Mitä minä sitten oikeen istuttelin? Hajuherneitä, lupiineja ja 5 eri lajiketta Morning Glory köynnöksiä. Minikurpitsoja ja jättikurpitsoja sekä jalopenjoja. Nopeakasvuisia yrttejä, basilikaa, tilliä ja salaattia. Vielä istutusruukkuihin jäivät kasvamaan pari lajiketta ruukkukukkia, sekä kaikista odotetuimpana loofah-köynnös, joka kasvattaa hedelmän mikä kypsänä kuivataan ja käytetään pesusienenä.
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...