27. huhtikuuta 2012

Pientä somaa: Pikkupussi huulirasvalle
Meillä varsinkin lasten huulirasvat katoavat lähes samaa vauhtia kuin niitä ostetaan: tippuvat taskusta tai unohtuvat jonnekin. Huovasta voi tehdä pikku vaivalla pussukan huulirasvalle, joka on sitten helppo roikottaa repusta tai käyttää avaimenperänä. Eipä tarvitse kaivella pikkutuubia laukun pohjalta tai takkien taskuista!

Tarvitset siis:


huopaa
pikkupalan kangasnauhaa
(tai leikkaa pikkupala huovasta)
napin
neulan ja lankaa

Mitat ovat viitteellisiä. Kannattaa vielä tarkistaa, että huulirasvasi mahtuu pussiin. Voit mitata koon niin, että lisäät huovan päällä olevan huulirasvan joka sivulle n. 2 cm.


1. Leikkaa huovasta kaksi 5 cm x 9 cm palaa pussiosaan, sekä kansipala, joka on hieman yli puolet isompien palojen koosta, tässä mallissa 5 cm x 6 cm.

Ota pussiosat ja leikkaa yhden palan yläreunasta n. 1,5 cm pois. Ompele palojen kolme reunaa käsin tai ompelukoneella yhteen pussiksi. Jätä toinen lyhyt sivu auki. Jos käytät ompelukonetta, muista edestakaisin-ommel alussa ja lopussa, jotta ommel ei purkaudu käytössä.


2. Leikkaa eri värisestä huovasta pieni kukka. Aseta nappi kukan keskelle ja ompele ne yhteen kansipalan kanssa.


3. Ota kangasnauhan pala, taita se kahtia ja aseta se kannen ja pussiosan väliin. Ompele kansi yläreunasta pussiosaan kiinni niin, että pussiosan lyhyempi pala jää piiloon kannen alle, mutta auki pussiksi. Nauhan kohta kannattaa ommella hyvin, jotta se kestää käytössä paremmin.


4. Laita avainrengas tai muu rengas nauhaan, lisää huulirasva ja roikota laukkuun, reppuun, housunlenkkiin tai avaimenperäksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...