26. tammikuuta 2012

Vanhasta uutta: jäätelöpaidat Freezer Paper tekniikallaFreezer Paper -paperi on Suomessa suhteellisen tuntematon tuote. Täällä sitä myydään ruokakaupan leivontatarvikkeiden osastolla. Se ei ole leivinpaperia tai voipaperia. Suoraan käännettynä Freezer Paper olisi "pakaste paperi". Alkuperäinen käyttötarkoitus on pakastaa lihat käärittynä siihen. Se ei sovellu paistamiseen. Paperilla on toinenkin käytännöllinen ominaisuus: silittäessä se tarttuu kankaaseen ja sen voi irrottaa ilman, että kankaaseen jää mitään jälkeä.

Tämä on paras sabluunapaperi kankaanpainantaan. Freezer Paper- paperi tarraa kiinni kankaaseen niin hyvin, ettei kangasmaali pääse valumaan yhtään sabluunan alle ja tuloksena saat terävät ääriviivat painatuksiin.


Siispä asiaan:
Tarvitset siis Freezer Paper -paperia (saatavana SOMAshopista), kuvan jonka haluat painaa, sakset tai askarteluveitsen, kangasmaalia ja silitysraudan.
1. Hahmottele kuva piirustuspaperille siinä koossa missä haluat sen painaa paitaan.
2. Piirrä sabluunat läpi Freezer Paper -paperin mattapuolelle.
3. Leikkaa sabluunat jättäen reunoille ylimääräistä paperia.


4. Silitä sabluunan vahapuoli kankaaseen kiinni. Rauta saa olla ihan kunnolla kuuma. Huomioi, että kaikki reunat ovat hyvin kiinni kankaassa. 
5. Laita vanha sanomalehti tms. kankaan alle, tässä tapauksessa t-paidan sisään, jottei maali imeydy kankaan läpi. Töpötä kangasmaalia sabluunan päälle. Toista tarvittaessa. 

Anna kuivua hetkisen ja vedä Freezer Paper -paperi varovasti pois.

 6. Anna kangasmaalin kuivahtaa jokaisen jäätelöpallon jälkeen. Etene ylhäältä alaspäin. Tee jäätelötötterö viimeiseksi.
7. Anna kangasmaalin kuivua ohjeiden mukaan. Eri kangasmaalit vaativat eri kuivumisajan.

Nauti "uudesta" paidasta!

Muita FreezerPaper -paperi tekniikalla tehtyjä juttuja.

{ Freezer Paper -paperia saatavana nyt SOMAshopista }

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...